Close the gap between good and "GREAT", ook in je golfspel.

 

De 2017 Masters Golf Tornooi is aan de gang in Augusta, Georgia, en voor de elite is het winnen va dit tornooi de ultieme prijs.

Hoe zit het met ons gewone stervelingen? Degenen die op zoek zijn om hun handicap te verminderen , het ontwikkelen van hun korte spel of gewoon willen dat de bal vliegt in een rechte lijn? Verbetering van de vele facetten van je golfspel kan veelal  ontmoedigend zijn zonder een ervaren coach. Hetzelfde geldt voor degenen die nog niet spelen, maar wel wensen te beginnen met deze uiterst technische sport met grote uitdagingen voor de flexibiliteit, stabiliteit en mobiliteit. 

 

 

Thoracic Thinking


Uit elkaar trekken en analyseren van de gehele golfswing is een enorme onderneming dus laten we focussen op een kleiner stuk van de actie, de schouders. De schoudergordel beweegt en werkt  via verschillende bewegingen, niet alleen tijdens een rondje golf, maar ook in ons dagelijks leven:  tijdens het reiken, trekken, duwen, draaien en helpt ons om te lopen. De schoonheid van het gebruik van Power Plate om de beweging te verbeteren is in zijn vermogen om het hele lichaam te stimuleren. Maar we hebben de capaciteit om met Power Plate  ook meer lokale gebieden van doelweefsel in ons lichaam te triggreren.

De bewegingen geproduceerd door Power Plate zal altijd naar de punten van de meeste spanning  gaan en zal in die gebieden worden geabsorbeerd (bijvoorbeeld tijdens een Squat zouden  we veel trillingen moeten ervaren in de kuiten, hamstrings, quads en heupen, maar zeer weinig in de bovenste regionen van het lichaam).

 

Activering


Door de beweging van Power Plate in het bovenlichaam,gaat ons zenuwstelsel reageren met een reflexieve stabilisatie. Belangrijk is hoe we met deze verhoogde activiteit omgaan en hoe we deze gaan gebruiken. Daarom  is een bewuste beweging van de schouder kritisch en noodzakelijk. Om u te helpen meer bedreven te raken  in de  activatie van de thoracale wervelkolom vindt u hieronder een video van de 3D-beweging strategieën die we gebruiken om te mobiliseren, te stabiliseren en een verhoging te geven van de neurale boodschappen aan het bovenlichaam.

 

 

 

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload