Mannen, na je 40ste hoeft niet saai te zijn

Een goede gezondheid is tijdloos, dus wees niet één van die mannen die het na z’n 40ste opgeeft.

 

Als je 40 wordt, zijn er een paar onbesproken zaken die je trainingsschema beïnvloeden. Je lichaam begint te protesteren als je dezelfde dingen wilt doen die je zo makkelijk kon bereiken toen je in de 20 was.

 

Het kost meer tijd om te herstellen en het voelt alsof je harder moet werken om de gewenste resultaten te behalen. Maar wat belangrijker is: je prioriteiten veranderen. Terwijl je vroeger vier keer per week naar de sportschool ging voor een warm-up, 3 tot 5 soorten gewichtstraining gevolgd door een proteïne-shake, moet je nu je mentaliteit en je training veranderen om je lichaam en gezondheid in topconditie te houden.

Rond de leeftijd van 40 jaar moet je beginnen om een meer holistische aanpak van trainen aan te nemen. Begin je lichaam als een geheel te zien in plaats van je te concentreren op bepaalde ‘gebieden’ en pas daarna je training aan om het geheel aan te pakken.

 

Tegenwoordig zijn er zoveel trainingsmethodes beschikbaar die bewegingen in het hele lichaam integreren en kleine spiergroepen activeren. Het werken met dit soort oefeningen stelt ons in staat om beter te presteren en sterker te zijn.


Mijn hoofdregels voor je nieuwe training na je 40ste zijn als volgt:

 


Belast het lichaam niet door het elke keer een rigoureuze training te geven. Ooit kon je constant leven met de mantra ‘doe het goed of ga naar huis’, maar doe het nu wat rustiger aan en bewaar je extreme trainingsdagen voor bijzondere gelegenheden.
Besteed minder tijd aan trainen. Het klinkt tegenstrijdig, maar je moet met een hogere intensiviteit trainen en meer tijd overlaten voor herstel.


Pas je aan, wees efficiënt en werk aan een sterk lichaam. Deze drie elementen zijn de garantie dat het allemaal in orde komt. Door deze te mixen zul je barstensvol energie zitten en er ook zo uitzien.


Vind een goed evenwicht tussen gewichten en bewegingstraining.
Kijk naar je trainingsopties met deze nieuwe holistische benadering. Kijk naar andere manieren om slimmer en niet harder te werken, in plaats van krachttraining compleet af te schrijven. Ik vertel mijn klanten dat het oké is om je niet prettig te voelen en dat het goed is om nieuwe dingen te proberen.  Mijn favoriete apparaat hiervoor is de Power Plate met vibratie voor het hele lichaam. Het is geïntegreerd met bewegingssystemen zoals Vipr, TRX of Sandbells. Er bestaan genoeg geweldige trainers die weten wat ze doen en veel die dat niet weten.

 

Stel veel vragen om de goeden van de dubieuzen te onderscheiden.
Als we ouder worden, is het essentieel om blessures te voorkomen. Niemand heeft tegenslagen  in z’n training nodig; streef naar vooruitgang en resultaten.
 

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload