5 manier om fit te blijven als je lange werktijden hebt

1. Parkeer op 10 minuten afstand van je werk

Of stap twee haltes eerder uit de bus. Het kost Jan Modaal ongeveer 10 minuten om een kilometer te lopen, dus loop stevig door en probeer het sneller te doen. Ondertussen je laptop dragen is nog beter, omdat elke gram extra die je draagt meer verbrande calorieën betekent; zorg er alleen wel voor dat je een comfortabele tas hebt!

Vergroot de afstand tot je werk tot ongeveer 15 minuten lopen om gewicht te verliezen en verander de wandeling naar je werk in joggen. Je hebt een goede rugzak met een heupband nodig, babydoekjes en deodorant om je op te frissen als je op je werk aankomt.

 

2. Draag dingen
Ik draag mijn baby in m’n armen (met een goede houding natuurlijk) als ik de hond uitlaat, de was doe en eigenlijk op alle mogelijke momenten dat ze zich niet op de grond aan het vermaken is.

Dingen dragen (zoals je laptop, dossiers of een koffertje) verhoogt je energieverbruik, traint je hart en (het belangrijkste) zorgt voor een sterke rug.

 

 

 

 

3. Gebruik een persoonlijke trainer
Ga niet naar een sportschool die je belooft om ‘de apparaten te gebruiken’. Abonnementen voor de sportschool kunnen goedkoop zijn, maar ze staan vaak gelijk aan slechte trainingssessies waarbij je doelloos rondloopt, slechte technieken gebruikt en geen idee hebt van wat je bereikt (als je überhaupt iets bereikt).

Het gebruikmaken van de diensen van een persoonlijke trainer zet je op een rechte lijn van A naar B, zonder aan te rommelen. Een goede trainer kan uitstekende resultaten behalen in een sessie van een half uur, dus vraag om referenties en kijk goed rond.

Eén ‘persoonlijke trainer’ die zeker mijn stem krijgt is de nieuwe Personal Power Plate, een apparaat dat de principes van trillen gebruikt om uitstekende fitness-resultaten te behalen. Met een Power Plate apparaat zullen je resultaten ongeveer 3 keer sneller zijn dan bij een gewone training. Dit apparaat heeft ook bewezen meer buikvet te verbranden dan een normale training en heeft ook andere voordelen zoals een verbeterde bloedsomloop, meer kracht en flexibiliteit en de opbouw van de botmineraaldichtheid.

 

4. Verander je sociale cirkel.
Veel mensen in het bedrijfsleven wennen aan de ‘iets drinken na het werk’-levensstijl. Ga actief op zoek naar een vriend die gaat wandelen of tennissen. Je zult niet alleen meer kans hebben om je aan je plan te houden, maar trainen met een vriend is ook veel leuker dan het alleen te doen.

Hetzelfde principe geldt ook voor je familie. In plaats van naar sport te kijken, kun je zoeken naar een sport die jullie samen kunnen doen! Probeer activiteiten zoals fietsen, surfen, voetbal in het park, enz.

 

5. Salade eerst.

Vergeet lijnen. Eet wat je lekker vindt, maar eet altijd eerst een GROTE groene salade. Het eten van een grote salade voor elke maaltijd vult je maag, zodat je minder van alle andere dingen eet. Het levert ook alle voedingsstoffen die je nodig hebt, zodat je minder trek in suiker zult hebben (vaak heb je zin in suiker als gevolg van een tekort aan energie, omdat je een belangrijke voedingsstof mist). Geen chocolade meer voor jou halverwege de middag!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload