Integratie met vibratie

Power Plate® werd in de beginperiode als hulpmiddel bij het fitnessen en bij het versterken van de gezondheid aanzien als een alternatieve oplossing voor degenen die gewicht wilden verliezen en spieren wilden kweken. Het deed de mensen die de fitnessruimte verafschuwden of machines met een vastgelegde beweging beu waren opnieuw hopen. Het publiek begon vibratietraining als een concurrent voor de traditionele manieren van krachttraining te aanzien. Power Plate moest het opnemen tegen de dumbbells, barbells en kettlebells.

Dit deed bij mij een alarm afgaan! Tien jaar geleden stelde ik dezelfde vraag die ik dagelijks te horen krijgen van coaches en trainers: “Waarom zou ik mijn ijzeren platen moeten wegdoen voor een vibrerende plaat?” Het simpele antwoord is…je moet ze helemaal niet wegdoen, je MAG ze niet wegdoen! Als je toegang hebt tot fantastische traditionele hulpmiddelen én Power Plate, dan gebruik je toch gewoon beiden?

De gemakkelijkste manier om vibratie te integreren in je training is door gewenning toe te voegen. Dit kan je bereiken door bewegingen uit te voeren die passen in je huidige trainingsschema. Een praktisch voorbeeld is het implementen van vibratie tijdens het losgooien van de spieren of warming-up zodat je lichaam geactiveerd wordt voor de komende taken en activiteiten in je sessie. Door gebruik te maken van de mogelijkheid om driedimensionaal te bewegen en door vibratie geholpen te worden, zal je voorbereiding verbeterd worden zonder traditionele oefeningen die gepland staan in het hoofdgedeelte van je training op te offeren. Dus als je cardiotraining uit enkele intervallen op de loopband bestaat, is het een goed idee om voor het begin van de sessie op te warmen op Power Plate om je trainingsresultaten te optimaliseren en de kans op mogelijke blessures te verkleinen.

 

Een andere manier om gewoon te raken aan Power Plate is om hulpmiddelen en stimuli die reeds deel uitmaken van je training te integreren. Door materiaal zoals dumbbells, TRX, ViPR™, zandzakken of medicijnballen toe te voegen, ga je om met wat ik vertrouwd speelgoed noem. Deze voorwerpen ken je en je bent er op ingewerkt. Deze strategie zorgt er vaak voor dat de deelnemer ruimdenkender wordt en nieuwe bewegingen en oefeningen implementeert in bestaande programma’s. De link hieronder toont een fantastisch voorbeeld van hoe je traditionele krachtoefeningen kan combineren met vibratie aan de hand van een hele reeks andere hulpmiddelen:

 

 

 

Power Plate in combinatie met ander fantastisch materiaal gebruiken is een van de beste manieren om je verwachtingen in te lossen, of je hem nu gebruikt als hulpmiddel bij rehabilitatie, sporttraining of gewichtsverlies. Dus als je binnenkort de “speelgoedwinkel” binnenstapt (ook wel gekend als het fitnesscentrum), speel dan met het beste dat voor jou beschikbaar is op een logische, veilige en geïntegreerde wijze. De resultaten zullen je verbazen.

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload