Beweging is essentieel

Mijn grootmoeder gebruikte altijd dezelfde zin elke keer ik nukkig was, me misdroeg of met mijn hand in de koekjestrommel zat zonder toestemming; “Move it or lose it!” (“Scheer je weg of er zwaait wat!”) klinkt vandaag nog steeds in mijn oren. Deze woorden waren een waarschuwing die indien ze onopgemerkt bleven, snel werden opgevolgd door een laagvliegend voorwerp. Meestal een zachte pantoffel die echter opzettelijk hard werd geworpen. Wanneer ik professioneel gezondheids- en fitnessinstructeur werd zag ik meteen hoe deze zin van toepassing is op het welzijn van ons allemaal. Het is geen waarschuwing maar een motto dat we kunnen gebruiken bij het benaderen van je oefeningsritueel. Hoe rehabiliteer je een gebroken heup? Door beweging (‘Movement’). Hoe bouw je kracht op? Door beweging. Hoe blijf je in balbezit bij het voetballen of hoe zet je je snelste tijd neer in het zwembad? Door beweging.

 

 

Van atleten tot tantes, iedereen weet hoe belangrijk de warming-up voor een training is. Sommige mensen bezien het echter als een hele karwei. Een tijdrovende last die normaal gezien bestaat uit een snelle stretchoefening en een stukje cardio om het hart te doen pompen. Het belang van een gepaste herstelstrategie wordt ook vaak overzien door degenen die gewoon willen trainen, trainen, trainen wanneer ze in het fitnesscentrum zijn. In het ultrageheime hoofdkantoor van Power Plate UK (bevindt zich in North Acton, Londen, naast het metrostation op de A4000) weten we dat beweging essentieel is. Of je nu beweegt om je bloedsomloop voor het begin van een training op te krikken of als antidotum tegen de zitepidemie die ons allemaal treft in een kantoorgebonden wereld. Beweging is de sleutel en wij zijn hier om je te begeleiden.

 

Degenen die de voorbije jaren één van onze cursussen, workshops of seminaries hebben bijgewoond, weten dat ik beweging door vibratie beschouw als muziek voor het lichaam. Elk stukje weefsel van je lichaam, van huid tot spier, van vet tot fascia, beweegt in drie richtingen: voor- en achterwaarts (sagittaal), zijwaarts (frontaal) en rotatiegewijs (transversaal). Als we bewust onze beweging beperken door altijd vastgestelde machines te gebruiken in fitnesscentra, of door statische oefeningen te doen en altijd de trap te mijden op het werk, dan vragen wij ons lichaam niet om 100% van zijn kunnen te functioneren en bereiken we nooit ons potentieel. Maar vrees niet want hulp is hier aanwezig in de vorm van experten in ons team van trainers, die samen meer dan een eeuw aan ervaring in de fitness-, sport- en rehabilitatie-industrie delen. Ons internationaal Master Trainer-team zal samen met onze opvoedkundige partners van het Gray-instituut aan de hand van een reeks regelmatig verschijnende artikels, blogs, vlogs en webinars een grote hoeveelheid aan verschillende onderwerpen, applicaties en getuigenissen bespreken. Dit alles wordt nog ondersteund door een gedeelde passie voor beweging die het leven van anderen verbetert.

 

We zullen van start gaan met de focus te leggen op wat wij de “twee boekensteunen van prestatie” noemen – voorbereiding op de beweging (warming-up) en herstel na de oefening en massage (cooling-down). Zo maken we je attent op hoe je lichaam op miraculeuze wijze zich kan mobiliseren en herstellen aan de hand van vibratie over het hele lichaam.

 

 

Sommige bewegingen zullen nieuw voor je zijn en sommige zullen er gewoon voor zorgen dat je lichaam terug gewoon wordt aan de bewegingen van vroeger. Gelukkig kan je altijd op onze begeleiding rekenen zodat je de ingewikkelde kant van beweging niet zoals ik moet leren....door een paarse pantoffel te ontwijken die uit de hand van mijn lieve grootmoeder ontsnapte.

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload