Bekijk Brochure

Power Plate® 

Dynamisch Werken

Dynamisch werken - Oplossing voor de 'zitziekte'

Elk jaar opnieuw worden bedrijven geconfronteerd met groeiende absenteïsme cijfers. Vaak zien we dat de oorzaken van het absenteïsme hun wortels hebben in onze “sedentaire levensstijl” op ons werk, maar ook vaak thuis.

We lijden als het ware aan een vorm van ‘zitziekte’ veroorzaakt door het te kort aan lichaamsbeweging vanwege onze vaak ‘zittende’ of qua lichaamsbeweging, erg eentonige dagtaak.
De gevolgen hiervan uiten zich in (onder)rug pijn-problemen, slappe spieren, hoge bloeddruk, slechte algemene conditie, weinig energie, burn out enz...
U weet beter dan wie ook dat het menselijk kapitaal voor een bedrijf van levensbelang is en dat het dan ook op de meest optimale manier dient beschermt te worden.


Als gespecialisseerd leverancier van gezondheids- en wellness apparatuur, bieden wij het Power Plate® FitStop concept aan, ‘s werelds toonaangevende merk van ’whole body vibration’ trainingsapparatuur, en hebben wij een spannende en bewezen Werkplek Wellness oplossing die de gezondheid en het welzijn van al uw werknemers zal verbeteren, het nieuwe dynamisch werken.

 

Het is namelijk gebleken dat het fitstop programma die lichaamsbeweging bevorderd het ziekteverzuim verminderd tot en met 20%, Ook is bewezen dat lichamelijk actieve werknemers 27% minder ziektedagen opnemen.  

Bovendien kunnen goed ontworpen wellness-programma’s de werktevredenheid verhogen en personeelsverloop verlagen met tussen de 10% en 25%. In het kader hiervan stellen wij u graag het Power Plate Fitstop concept aan u voor.

Een Power Plate FitStop locatie in uw kantoor installeren, toont uw betrokkenheid door het aanbieden van de beste weg naar wellness.  Door een wellness programma van het bedrijf, kunnen werkgevers pleiten voor gezonde gewoonten, en uiteindelijk zorgen voor productieve en gelukkige werknemers.

FitStop is een snelle reeks van rekoefeningen en bewegingen op de Power Plate, bedoeld om werknemers te revitaliseren tijdens de werkdag en oplossing voor de negatieve effecten van sedentair gedrag.  Het is gemakkelijk te volgen en kan in normale werkkleding worden uitgevoerd.  

De bijbehorende voordelen kunnen zijn: hogere productiviteit, minder ziekteverzuim, hogere werknemerstevredenheid, verlaagde kosten voor gezondheidszorg, en minder personeelsverloop.

Het wordt aanbevolen dat de werknemers twee korte FitStop sessies per dag doen.  

 

De FitStop heeft vier programma opties, waaronder Verjonging, Gerichte Ontspanning, Cardio Boost en QuickStop. Deze bewegingen kunnen helpen: de bloedsomloop te verbeteren, stijfheid te verminderen, lichaam en geest nieuwe energie te geven, een goede houding te bevorderen, en de onderrug te ontspannen.
 

Waarom Dynamisch werken?

Werkgevers kunnen FitStop aanbieden aan hun werknemers op het moment dat ze nog een wezenlijk verschil kunnen maken in hun levens.
Werkgeversvoordelen van Workplace Wellness-programma’s


• Lagere ziektekosten en arbeidsongeschiktheidskosten
• Verbeterde productiviteit van werknemers
• Verminderd ziekteverzuim van werknemers
• Verbeterd bedrijfsimago
• Verbeterde werknemersmoraal
• Verbeterde werving en behoud van werknemers
• Verhoogde organisatorische betrokkenheid en het scheppen van een cultuur van gezondheid.

 

Het installeren van het  FitStop concept toont betrokkenheid bij het bieden van de beste weg naar welzijn. Via een Corporate Wellness-programma kunnen werkgevers pleiten voor gezonde gewoonten wat uiteindelijk resulteert in productieve en gelukkige werknemers.

De fit stop app is beschikbaar voor alle medewerkers, om het gebruik bij te houden en op te volgen, om hun collega’s te motiveren en/of uit te dagen middels collegue- link behoud. Daarnaast ook om een notificatie te ontvangen wanneer het tijd is voor hun eigen FitStop.

De mogelijkheid om rapporten uit de applicatie te genereren maakt het voor uw organisatie een makkelijk te controleren en  op te volgen tool. 

  •     Meetbare oplossing 

  •     Simpele integratie

  •     Complete oplossing met opvolging door consultatants t.b.v. implemenatie op locatie tijdens gewenste periode

  •     APP zorgt voor stimultie/herinneringin en voor gebruik en heeft “teambuildings effect”